Aukioloajat

Tiistai – sunnuntai 10 –17
Maanantaisin suljettu

Ennakkoon ilmoittautuneilla ryhmillä on mahdollisuus tulla tutustumaan museoon arkisin klo 9.15 lähtien museon avoinna olon ajan.

Opastusvaraukset

Varaathan ryhmällesi ajan opastetulle kierrokselle etukäteen numerosta 06 325 3801. Voit tehdä varauksia tiistaista perjantaihin klo 10-15 tai sähköpostitse tikanoja.info@vaasa.fi.

Mikäli päätätte tulla tutustumaan näyttelyyn ilman museon tarjoamaa opastusta, ilmoitattehan siitäkin etukäteen!

Palvelumaksut:

Maksuton sisäänpääsy:
- alle 18-vuotiaat
- museovierailua valmisteleva opettaja

Ryhmäpääsymaksut:
- yli 18-vuotiaat opiskelijaryhmät, 30 €

Maksuton opastus:
- vaasalaiset päiväkoti- ja peruskouluryhmät opettajan kanssa

Opastusmaksut:
- ei-vaasalaiset päiväkoti- ja peruskouluryhmät, 30 €
- opiskelijaryhmät, 30 €

Yhteystiedot

Tikanojan taidekoti
Hovioikeudenpuistikko 4
65100 Vaasa

puh +358 40 182 8702
fax +358 6 317 1046

tikanoja.info@vaasa.fi

Opettajille

Tikanojan taidekodissa voit vierailla ryhmäsi kanssa ympäri vuoden erilaisissa taidenäyttelyissä. Esittelemme taidemuseossa teoksia omista kokoelmistamme tai vaihtuvia näyttelyitä. Tikanojan taidekodin näyttelyihin on usein tarjolla myös työpajoja näyttelyiden teemoihin liittyen. Tietoa ajankohtaisista työpajoista saa mm. museon verkkosivuilta sekä opettajien sähköpostilistoilta. Lue lisää opastusmahdollisuuksista ja työpajoista Käynti museossa -sivulta. Lisätietoja tulevista opastuksista ja työpajoista antaa Jenni Niemi, jenni.niemi(a)vaasa.fi.

Opeinfot

Vaasan museot järjestävät kaksi kertaa vuodessa Opeinfon, jossa kerrotaan ajankohtaisista näyttelyistä ja museon tulevasta ohjelmasta. Myös museon opettajien sähköpostilistan kautta lähetetään tietoa tapahtumista ja pedagogisesta ohjelmasta. Listalle voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen jenni.niemi(at)vaasa.fi. Muistattehan, että opettajat pääsevät ilmaiseksi museoon valmistelemaan museovierailua näyttämällä OAJ:n korttia!

Näyttelyt

Minä en ole minä – Tunnettuja ja Unohdettuja muotokuvia

16.2.–27.5.2018

Tikanojan taidekodin kevään näyttelyssä muotokuvia 1500-luvulta nykypäivään. Mukana on teoksia noin 50 taiteilijalta 1500-luvulta nykypäivään. Näyttely on esillä 27.5. asti.

Näyttelyssä nähdään teoksia muun muassa Lucas Cranach vanhemmalta, Albert Edelfeltiltä ja Helene Schjerfbeckiltä. Teoksissa poseeraavat niin hallitsijat, taiteilijat, poliitikot kuin tavalliset kansalaisetkin. Mukana on lisäksi muotokuvia, joiden kohteiden henkilöllisyys on vuosien saatossa jäänyt unohduksiin.

Amanuenssi Anna Franck kertoo, että näyttelyssä pohditaan muotokuvataidetta muistojen vaalimisen, vallan vahvistamisen ja identiteetin rakentamisen näkökulmista. Se herättää kysymään miksi ja kenelle muotokuva on tehty.

- Visuaalisen materiaalin tulvan ja selfie-kuvien aikana tällaiset kysymykset ovat nytkin ajankohtaisia. Mitä kerromme itsestämme kuvissa ja miten se vaikuttaa muiden käsityksiin meistä, miettii Franck.

Näyttelyssä on myös ensimmäistä kertaa konservoinnin jälkeen esillä miniatyyrimuotokuvia Pohjanmaan museon ja Karl Hedmanin taidekokoelmista.

Näyttelyn on tuottanut Sinebrychoffin taidemuseo ja sen ovat kuratoineet museonjohtaja Kirsi Eskelinen ja amanuenssi Reetta Kuojärvi-Närhi.

Liity opettajien sähköpostilistalle!

Opettajille järjestetään muutaman kerran vuodessa infotilaisuus liittyen esillä oleviin näyttelyihin ja oheisohjelmaan.

Jos et vielä saa postia nimelläsi, lähetä tietosi: jenni.niemi(a)vaasa.fi.