Aukioloajat

Tiistai – sunnuntai 10 –16
Maanantaisin suljettu

Ennakkoon ilmoittautuneilla ryhmillä on mahdollisuus tulla tutustumaan museoon arkisin klo 9.15 lähtien museon avoinna olon ajan.

Opastusvaraukset

Varaathan ryhmällesi ajan opastetulle kierrokselle etukäteen numerosta 040 356 4870. Voit tehdä varauksia tiistaista perjantaihin klo 10-15 tai sähköpostitse tikanoja.info@vaasa.fi.

Mikäli päätätte tulla tutustumaan näyttelyyn ilman museon tarjoamaa opastusta, ilmoitattehan siitäkin etukäteen!

Palvelumaksut:

Maksuton sisäänpääsy:
- alle 18-vuotiaat
- museovierailua valmisteleva opettaja

Ryhmäpääsymaksut:
- yli 18-vuotiaat opiskelijaryhmät, 25 €

Maksuton opastus:
- vaasalaiset päiväkoti- ja peruskouluryhmät opettajan kanssa

Opastusmaksut:
- ei-vaasalaiset päiväkoti- ja peruskouluryhmät, 20 €
- opiskelijaryhmät, 20 €

Yhteystiedot

Tikanojan taidekoti
Hovioikeudenpuistikko 4
65100 Vaasa

puh (06) 325 3916
fax (06) 325 3918

tikanoja.info@vaasa.fi

Opettajille

Tikanojan taidekodissa voit vierailla ryhmäsi kanssa ympäri vuoden erilaisissa taidenäyttelyissä. Esittelemme taidemuseossa teoksia omista kokoelmistamme tai vaihtuvia näyttelyitä. Tikanojan taidekodin näyttelyihin on usein tarjolla myös työpajoja näyttelyiden teemoihin liittyen. Tietoa ajankohtaisista työpajoista saa mm. museon verkkosivuilta sekä opettajien sähköpostilistoilta. Lue lisää opastusmahdollisuuksista ja työpajoista Käynti museossa -sivulta. Lisätietoja tulevista opastuksista ja työpajoista antaa Jenni Niemi, jenni.niemi(a)vaasa.fi.

 

Opeinfot

Vaasan museot järjestävät kaksi kertaa vuodessa Opeinfon, jossa kerrotaan ajankohtaisista näyttelyistä ja museon tulevasta ohjelmasta. Myös museon opettajien sähköpostilistan kautta lähetetään tietoa tapahtumista ja pedagogisesta ohjelmasta. Listalle voi ilmoittautua sähköpostitse osoitteeseen jenni.niemi(at)vaasa.fi. Muistattehan, että opettajat pääsevät ilmaiseksi museoon valmistelemaan museovierailua näyttämällä OAJ:n korttia!

 

Näyttelyt

Ihmeiden maa

10.3.2017 – 21.5.2017

Tikanojan taidekodissa aukeaa 10.3. näyttely Ihmeiden maa, jossa on esillä Astrid Lindgrenin kirjojen kuvituksista tunnetun Ilon Wiklandin teoksia. Esillä on tunnettuja ja rakastettuja hahmoja, kuten Katto-Kassinen, Marikki sekä Leijonamielen veljekset. Näyttelyyn kuuluu myös vähemmän tunnettuja kuvia. Ihmeiden maa on esillä 21.5. saakka.

Tikanojan taidekodissa esillä olevat teokset ovat Haapsalun Ilonin ihmeiden maa –museon kokoelmasta. Vuonna 1930 Virossa syntynyt Wikland pakeni v. 1944 sotaa Ruotsiin, jossa hän aloitti kuvataiteiden opiskelun ja työskenteli myöhemmin muun muassa eri lehdissä ja kirjapainossa. Vuonna 1953 Wikland tapasi Astrid Lindgrenin, jonka kirja Mio, poikani Mio oli juuri valmistunut. Tästä kirjasta alkoi heidän pitkään jatkunut yhteistyönsä. Wikland on kuvittanut myös monien muiden kirjailijoiden teoksia sekä omaa kirjallista tuotantoaan.

Tikanojan taidekodissa esillä olevassa Ihmeiden maa -näyttelyssä on esillä kuvitustaidetta, joka kertoo arjesta ja juhlasta, leikistä ja seikkailuista, mutta myös yksinäisyydestä. Ilon Wiklandin kuvituksissa maailmaa katsotaan lapsen silmin – myötäeläen ja rakkaudella.

Lapset ja muut kävijät saavat myös itse seikkailla ihmeiden maassa. Satunurkassa järjestetään satuhetkiä, ja näyttelyssä voi myös kuulla, kuinka Wikland itse kertoo elämästään. Kirjoja lukemalla tai kuuntelemalla kävijät voivat uppoutua ihmeiden maan tunnelmaan. Näyttelyssä voi myös etsiä Sammeli-koiraa, joka esiintyy Wiklandin itse kirjoittamissa ja kuvittamissa kirjoissa.

Opastetut kierrokset

Näyttelyyn järjestetään opastettuja kierroksia erilaisille kohderyhmille. Opastukset ovat maksuttomia vaasalaisille päiväkoti- ja kouluryhmille opettajan kanssa. Voit tehdä opastuksiin liittyviä varauksia numerossa 06 325 3801 (tiistaista perjantaihin klo 10-15) Max. 25 henkilöä /ryhmä

Opastusvaraukset tulee tehdä viimeistään kolme päivää ennen opastusta.  Muista, että ajanvaraus tulee tehdä vaikka ryhmä tulee museoon omin päin ilman opastusta.

Tarkemmat tiedustelut: sini.bjorkholm(a)vaasa.fi

Ilon Wikland Ihmeiden maan puuhatehtävät

Voit valmistautua näyttelyvierailuun tai muistella sitä jälkikäteen lataamalla ja tulostamalla Ihmeiden maan – puuhatehtäviä:
Lataa PDF
Liity opettajien sähköpostilistalle!

Opettajille järjestetään muutaman kerran vuodessa infotilaisuus liittyen esillä oleviin näyttelyihin ja oheisohjelmaan.

Jos et vielä saa postia nimelläsi, lähetä tietosi: jenni.niemi(a)vaasa.fi.