Aukioloajat

Tiistai – sunnuntai 10 –16
Maanantaisin suljettu

Poikkeava aukiolo

Pääsymaksut

Aikuiset 7 €
Opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelushenkilöt & eläkeläiset 5 €
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Ryhmät yli 10 hlö / 5 €
Yhteislippu 12 € / 9 € (ostopäivänä)

Yhteislipulla saman päivän aikana sisäänpääsy Vaasan kaupungin museoihin. Lue lisää

Ilmainen sisäänpääsy Tikanojan taidekodin piharakennukseen Ateljé Tikanojaan 26.8.-27.9.2015 ti-su klo 10-16.

Tapahtumia ja museouutisia

Taidetreffit: Meriaiheet venäläisessä taiteessa

Antiikkia, antiikkia –ohjelmastakin tuttu taidehistorioitsija FM Tuija Peltomaa luennoi meriaiheista venäläisessä taiteessa Tikanojan taidekodissa Taidetreffeillä 3.9. klo 14. Taidetreffit järjestetään Venäläiset mestarit - Aivazovskista Repiniin –näyttelyssä, jossa on esillä 1800-luvun venäläistä taidetta: taiturimaisia merimaisemia, maalaiselämän seesteisiä tunnelmia, satuaiheita ja muotokuvia.

Peltomaa tutustuttaa kuulijansa kolmeen venäläisen merimaiseman suureen mestariin: Ivan Aivazovski, Lev Lagorio ja Aleksei Bogoljubov. Hän tarkastelee Ilja Repinin tapaa käyttää merta ihmisen tuntojen ja kansantarinoiden kehyksenä. Valtapolitiikan merestä ja historiallisista meriaiheista kuljetaan romantiikan tunnevyöryihin, öisistä valoefekteistä matkustavaisten pittoreskeihin maisemakokemuksiin ja dokumentoivista satamakuvista suolantuoksuiseen ulkoilmamaalaukseen. Lopuksi näemme, millaisen jäljen venäläisen merimaalauksen perinne painoi Suomen autonomian ajan taiteeseen.

Esitys pidetään suomeksi, mutta tilaisuus on kaksikielinen. Taidetreffit on avoin yleisötilaisuus ja sisältyy pääsylipun hintaan.

Kuljet ohi, pysähdy | venäläisten runojen äärellä

Su 11.9.2016 klo 15.00

Runonkulkijat esittävät draamallinen runokoosteen 1900-luvun alkupuolen runoilijoiden Anna Ahmatovan ja MarinaTsvetajevan sekä aikalaistensa tuotannosta.

Teemana on runoilijan kutsumus, ympärillä muuttuva elämä ja venäläinen maisema. Luonto lohduttaa. lumi tuiskuaa, aurinko hehkuu, ikuiset joet virtaavat.

Ohjaus Riitta-Liisa Helminen, Runonkulkijat Tytti Hyttilä-Huhta, Arja Koukku, Hertta Mauriala, Airi Ropponen-Lindroos

Hinta 10 / 5 € (vain käteismaksu). Esitys kestää n. 50 minuuttia.

Kuva: Lea Huhta


Näyttelyopastukset

Venäläiset mestarit -näyttelyn yleisölle avoimet näyttelyopastukset järjestetään torstaisin klo 14 ja sunnuntaisin klo 14 suomeksi ja parittomien viikkojen sunnuntaisin klo 13 ruotsiksi. Opastukset sisältyvät pääsylipun hintaan.

Ilmainen sisäänpääsy 20.7.

Näyttelyyn on ilmainen sisäänpääsy Iljan nimipäivänä keskiviikkona 20.7!


Kuuntele mobiiliopastus

Tapahtumat

frits.citynomadi.com


Vaasan keskustaan ja sen lähialueille sijoittuva Fritsin kyydissä – mobiilisti 1900-luvun alun Vaasaan on erilainen mobiiliopastuspalvelu, sillä se nostaa esiin kaupunkiin piiloutunutta historiaa. Opastuksen teema on kauppaneuvos Frithjof Tikanojan (1877–1964) Vaasa, ja siinä historiallinen fakta yhdistyy draaman ja arkistoaineiston kautta esiin tuotaviin fiktiivisiin, kuunnelmanomaisiin kohtauksiin, jotka valottavat Tikanojan elämää varhaisista Vaasan-vuosista liike-elämän pyörteisiin ja taidekiinnostuksen syntymiseen 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla.

Mobiiliopastuksella kertojana toimii Frithjof Tikanojan luotettava autonkuljettaja Yrjö Sorvari, joka opastaa kuulijaa kaupungin halki. Mobiiliopastus kattaa kahdeksan kohdetta – rakennusta tai aikaisempien rakennusten sijaintipaikkoja – jotka liittyvät kauppaneuvoksen elämään Vaasassa. Näitä paikkoja ovat Tikanojan taidekodin lisäksi Tiklaksen paita- ja pukutehdas Kauppapuistikolla, Hotelli Ernst Kirkkopuistikolla, Myntin talo Koulukadulla, Hotelli Central ja entinen liikehuoneisto Hovioikeudenpuistikolla, Vaasan tori sekä Tiklas-puisto.

Maksuttoman sovelluksen voi ladata osoitteesta: frits.citynomadi.com.


 

Alkuun Tulosta sivu

Tikanojan taidekodin Ystävät

Seuraa tapahtumia ystäväyhdistyksen omalta sivulta. Ystävien jäsenetuihin kuuluu mm. vapaa pääsy taidekodin näyttelyihin.

» Tutustu Ystäväyhdistykseen!

Taidekerhoja lapsille KuntsillaTiesitkö, että Kuntsin modernin taiteen museossa, Vaasan Sisäsatamassa järjestetään taidekerhoja eri-ikäisille lapsille.

» Lue lisää!