Aukioloajat

Tiistai – sunnuntai 10 –17
Maanantaisin suljettu

Poikkeava aukiolo

Pääsymaksut

Aikuiset 9 €
Opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelushenkilöt & eläkeläiset 6 €
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Ryhmät yli 10 hlö / 5 €
Yhteislippu 12 € / 9 € (ostopäivänä)

Yhteislipulla saman päivän aikana sisäänpääsy Vaasan kaupungin museoihin. Lue lisää

Tapahtumia ja museouutisia

Erikoisopastukset

Näyttelyyn järjestetään erikoisopastuksia, joissa tutustutaan esillä olevaan näyttelyyn ja vieraillaan myös Hovioikeudessa. Hovioikeudessa nähdään notaari Tiina Holmin opastamana muun muassa kuningas Kustaa III muotokuva (1783), jonka on maalannut Lorenz Pasch nuorempi (1733-1805). Kustaa III lahjoitti muotokuvansa Vaasan kuninkaallisen hovioikeuden perustamisen (1776) muistoksi. Teos on pysyvästi sijoitettuna Hovioikeuden täysistuntosaliin, jonne yleisö pääsee vain harvoin.

Erikoisopastukset pidetään lauantaisin 24.2. ja 14.4. klo 12 ruotsiksi ja klo 15 suomeksi. Niihin otetaan enintään 20 osallistujaa ja ilmoittaudutaan etukäteen viimeistään viikkoa ennen opastusta sähköpostilla jenni.niemi@vaasa.fi.

Opastuksen hinta on 15 € ja se maksetaan ennen kierrosta Tikanojan taidekodin kassalle.

Yleisöopastukset ja ilmaispäivät

Yleisöopastukset pidetään suomeksi klo 14 ja ruotsiksi klo 13 sunnuntaisin 18.2., 18.3., 15.4. ja 20.5.

Näyttelyyn pääsee tutustumaan ilmaiseksi palmusunnuntaina 25.3.Kuuntele mobiiliopastus

Tapahtumat

frits.citynomadi.com


Vaasan keskustaan ja sen lähialueille sijoittuva Fritsin kyydissä – mobiilisti 1900-luvun alun Vaasaan on erilainen mobiiliopastuspalvelu, sillä se nostaa esiin kaupunkiin piiloutunutta historiaa. Opastuksen teema on kauppaneuvos Frithjof Tikanojan (1877–1964) Vaasa, ja siinä historiallinen fakta yhdistyy draaman ja arkistoaineiston kautta esiin tuotaviin fiktiivisiin, kuunnelmanomaisiin kohtauksiin, jotka valottavat Tikanojan elämää varhaisista Vaasan-vuosista liike-elämän pyörteisiin ja taidekiinnostuksen syntymiseen 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla.

Mobiiliopastuksella kertojana toimii Frithjof Tikanojan luotettava autonkuljettaja Yrjö Sorvari, joka opastaa kuulijaa kaupungin halki. Mobiiliopastus kattaa kahdeksan kohdetta – rakennusta tai aikaisempien rakennusten sijaintipaikkoja – jotka liittyvät kauppaneuvoksen elämään Vaasassa. Näitä paikkoja ovat Tikanojan taidekodin lisäksi Tiklaksen paita- ja pukutehdas Kauppapuistikolla, Hotelli Ernst Kirkkopuistikolla, Myntin talo Koulukadulla, Hotelli Central ja entinen liikehuoneisto Hovioikeudenpuistikolla, Vaasan tori sekä Tiklas-puisto.

Maksuttoman sovelluksen voi ladata osoitteesta: frits.citynomadi.com.


 

Alkuun Tulosta sivu

Tikanojan taidekodin Ystävät

Seuraa tapahtumia ystäväyhdistyksen omalta sivulta. Ystävien jäsenetuihin kuuluu mm. vapaa pääsy taidekodin näyttelyihin.

» Tutustu Ystäväyhdistykseen!