Aukioloajat

Tiistai – sunnuntai 10 –17
Maanantaisin suljettu

Poikkeava aukiolo

Pääsymaksut

Aikuiset 9 €
Opiskelijat, varushenkilöt, siviilipalvelushenkilöt & eläkeläiset 6 €
Alle 18-vuotiaat ilmaiseksi
Ryhmät yli 10 hlö / 5 €
Yhteislippu 12 € / 9 € (ostopäivänä)

Yhteislipulla saman päivän aikana sisäänpääsy Vaasan kaupungin museoihin. Lue lisää

Tapahtumia ja museouutisia

Näyttelyn aikana näytetään museon tiloissa lauantaisin klo 14 Paul Gauguinista kertova elokuva "Oviri" (1986). Se kertoo Gauguinin ajasta Pariisissa 1894 tienoilla sekä myös kohtaamista Strindbergin kanssa. Tapahtumapaikkoina elokuvan kohtauksissa ovat muun muassa Gauguinin studio ja Madame Charlotte’s crémerie. Elokuva ei sovellu lapsille. Elokuvaesitys sisältyy pääsymaksun hintaan.

Kuraattorikierros la 9.9.

Näyttelyn kuraattori Laura Gutman pitää kuraattorikierroksen lauantaina 9.9. klo 14-15.30. Esityskieli on englanti.


Ohjelmaa lapsille

Heinäkuussa järjestetään lasten kierros sekä työpaja joka torstai klo 10 suomeksi ja klo 12 ruotsiksi.

Yleisöopastukset ja ilmaispäivät

Yleisöopastukset pidetään suomeksi klo 14 ja ruotsiksi klo 13 sunnuntaisin 18.6., 16.7., 20.8. ja 17.9.

Näyttelyyn pääsee ilmaiseksi Taiteiden yönä torstaina 10.8. Vaasan kaupungin syntymäpäivää juhlitaan ilmaispäivän merkeissä sunnuntaina 1.10.


Kuuntele mobiiliopastus

Tapahtumat

frits.citynomadi.com


Vaasan keskustaan ja sen lähialueille sijoittuva Fritsin kyydissä – mobiilisti 1900-luvun alun Vaasaan on erilainen mobiiliopastuspalvelu, sillä se nostaa esiin kaupunkiin piiloutunutta historiaa. Opastuksen teema on kauppaneuvos Frithjof Tikanojan (1877–1964) Vaasa, ja siinä historiallinen fakta yhdistyy draaman ja arkistoaineiston kautta esiin tuotaviin fiktiivisiin, kuunnelmanomaisiin kohtauksiin, jotka valottavat Tikanojan elämää varhaisista Vaasan-vuosista liike-elämän pyörteisiin ja taidekiinnostuksen syntymiseen 1900-luvun ensimmäisellä puoliskolla.

Mobiiliopastuksella kertojana toimii Frithjof Tikanojan luotettava autonkuljettaja Yrjö Sorvari, joka opastaa kuulijaa kaupungin halki. Mobiiliopastus kattaa kahdeksan kohdetta – rakennusta tai aikaisempien rakennusten sijaintipaikkoja – jotka liittyvät kauppaneuvoksen elämään Vaasassa. Näitä paikkoja ovat Tikanojan taidekodin lisäksi Tiklaksen paita- ja pukutehdas Kauppapuistikolla, Hotelli Ernst Kirkkopuistikolla, Myntin talo Koulukadulla, Hotelli Central ja entinen liikehuoneisto Hovioikeudenpuistikolla, Vaasan tori sekä Tiklas-puisto.

Maksuttoman sovelluksen voi ladata osoitteesta: frits.citynomadi.com.


 

Alkuun Tulosta sivu

Tikanojan taidekodin Ystävät

Seuraa tapahtumia ystäväyhdistyksen omalta sivulta. Ystävien jäsenetuihin kuuluu mm. vapaa pääsy taidekodin näyttelyihin.

» Tutustu Ystäväyhdistykseen!