Helsingin galleriat tarjoavat monipuolisia taide-elämyksiä

post thumb
Suomalainen Taide
kirjoittanut Maija/ 23 Apr 2022

Helsingin galleriat tarjoavat monipuolisia taide-elämyksiä

Helsingin galleriat tarjoavat taide-elämyksiä laidasta laitaan niin kaupungin asukkaille kuin turisteille. Kerromme tässä artikkelissa Helsingin taidegallerioista, joita on kaupunki pullollaan. Kaikkea ei pysty yhdessä kirjoituksessa käsittelemään, mutta keskitymme keskeisimpiin gallerioihin. Helsingin taidegalleriatarjonta kattaa laajasti taiteen erilaisia lajeja. Lähes kaikki galleriat ovat arvostettuja ja tunnettuja sekä Suomessa että ulkomailla. Gallerioita löytyy pienistä opiskelijagallerioista aina suuriin kaupallisiin taidegallerioihin, joissa on esillä tunnettua kotimaista ja ulkomaalaista taidetta.

Helsingin galleriat levittäytyvät ympäri kaupunkia

Helsingin taidegalleriat sijaitsevat eri puolilla kaupunkia. Helsinki Contemporary galleria on keskittynyt esittelemään nuorten taiteilijoiden teoksia. Tämä trendikäs taidegalleria löytyy aivan Helsingin keskustasta. Se sijaitsee Vanhankirkon puiston välittömässä läheisyydessä. Helsinki Contemporary taidegalleria tarjoaa usein vaihtuvia näyttelyitä. Galleria on suosittu trendikkäiden taiteenharrastajien keskuudessa ja näyttelyiden avajaisiin kerääntyykin paljon hipstereitä. Galleria sijaitsee osoitteessa Bulevardi 10.

Galleria Anhava tunnettaan visuaalista ja käsitteellistä ilmaisua esittävistä näyttelyistään. Galleria Anhavan näyttelyt perustuvat erityisesti minimalismiin ja modernismiin, mutta joukkoon mahtuu koko nykytaiteen kirjo. Tämä galleria on keskittynyt erityisesti pohjoismaalaista taidetta esittäviin näyttelyihin. Näyttelyissä on esillä installaatiota, videota, veistoksia sekä valokuvaa ja maalausta. Esillä on teoksia tunnetuilta taiteilijoilta ja nousevilta kyvyiltä.

Helsingin taidegalleriat tuovat taiteen lähellesi

Helsingin galleriat sijaitsevat suurimmaksi osaksi kantakaupungin alueella, lähellä toisiaan. Voitkin kätevästi käydä taidekierroksellasi läpi useita eri gallerioita. Lönnrothin ja Yrjönkadun kulmasta löytyy Galleria Forsblom. Suositun taidegallerian valikoimiin kuuluu sekä tunnettujen ulkomaalaisten ja kotimaisten taiteilijoiden töitä, kuin vasta uransa alkutaipaleella olevien taiteilijoiden teoksia. Galleria on erikoistunut veistoksiin ja maalauksiin. Tämäkin tila sijaitsee vanhan kirkon vieressä, puiston kulmassa. Galleriassa on kaksi päänäyttelytilaa ja studiohuone.

Suosituimmat Helsingin galleriat sijaitsevat keskusta-alueella. Uudenmaankadulla sijaitseva Galleria Heino on myös käymisen arvoinen kohde. Täällä suositussa galleriassa voit ihailla yhtä lailla hienoja maalauksia kuin installaatioita. Löydät tämän kodikkaan gallerian osoitteesta Uudenmaankatu 16-20. Tämäkin galleria sijaitsee lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta.

Taideharrastuksen suosio on lisääntynyt Suomessa

Taidenäyttelyissä käy tänä päivänä paljon ihmisiä. Kulttuuriharrastuksien suosion taustalla on nuorten sukupolvien virinnyt kiinnostus taidetta kohtaan ja varmasti myös oikeanlainen markkinointi. Ihmiset hakevat taiteesta elämyksiä ja vakavastikin otettava kuvataide voi tuottaa viihteellisiä elämyksiä aivan kuten live-kasinot, kirjallisuus ja elokuvat. Taideharrastuksen suosion kasvusta kertoo parhaiten taidegallerioiden suuri määrä pääkaupungissamme. Taidetta kaikkeen makuun ja erilaisia taide-elämyksiä löytyy pilvin pimein.

Galleria Huuto Helsingissä tarjoaa myös ahmittavaa taiteennälkäisille Eerikinkadulla. Galleria on taiteilijayhteisön hallinnoima ja sijaitsee entisen teknisen korkeakoulun tiloissa, tarkemmin sanottuna suurissa laboratoriohalleissa. Pelkästään komeat tilat ovat jo syy vierailla Huudossa. Näyttävässä galleriassa tarjoillaan näyttelyitä laidasta laitaan, maalauksista installaatioihin ja veistoksiin ja niin edelleen.

Helsingin galleriat houkuttelevat turisteja

Suomalainen taide on arvostettua joka puolella maailmaa. Suomalainen taideteollisuus on myös varsin tunnettua erityisesti Euroopassa, mutta myös kauempana. Arjen taiteesta tuttua maailmalla ovat erityisesti Iittalan mallistoon kuuluvat erilaiset designtuotteet ja Marimekko. Suomi tunnettaan myös maana, jossa taiteilijoiden koulutus on erittäin korkeatasoista. Suomalaiset taideyliopistot ovat korkealla maailman listoilla.

Suomessa kuitenkin nuorena taiteilijana breikkaaminen on hankalaa, koska kilpailu on kovaa ja mahdollisuuksia kuitenkin suhteessa vähän verrattuna maihin, joissa asuu kymmeniä miljoonia ihmisiä. Taidetta tuetaan Suomessa myös niukasti. Apurahoja on mahdollisuus saada, mutta ne harvoin elättävät taiteilijan kokonaan.

Helsingin galleriat mahdollistavat vastavalmistuneiden ja uransa alkupuolella olevien taiteilijoiden töiden esille saamisen. Tämän takia onkin tärkeää, että taidetta tuetaan vierailemalla taidenäyttelyissä ja mahdollisuuksien mukaan myös investoimalla taiteeseen. Laatutaiteessa arvo ei laske, päinvastoin se nousee ajan myötä. Taidetta voi tukea myös pelkästään vierailemalla taidemuseoissa. Taide on myös oiva tapa viettää aikaa vieraidesi kanssa, jotka ovat tulleet käymään Helsingissä.