Parhaat Pikku Myyn sanonnat

post thumb
Taiteilijat
kirjoittanut Maija/ 20 Aug 2022

Parhaat Pikku Myyn sanonnat

Kaikkihan me muistamme Muumeista Pikku Myyn, tuon pienen ja herttaisen, mutta toisinaan myös pippurisen ja ärhäkän ystävämme. Hän on peloton ja rohkea sekä aina valmiina uuteen seikkailuun. Hän on hyvin itsevarma ja haluaa siksi päättää ihan itse, mitä kulloinkin tekee. Pikku Myyn sanonnat ovat jääneet kirjoista mieleen ja tunnustatko itse lainaavasi niitä toisinaan? Minä ainakin myönnän, että joskus on hiukan Pikku Myymäinen olo ja on ihan pakko sitoa nuttura pään päälle sekä heittää ilmoille jokin viisaus. Minäkin koen aina olevani valmiina kaikkeen, nytkin pohtimaan näitä sanontoja!

Pikku Myyn sanonnat ja letkautukset

Totuuden nimessä on sanottava, että näihin sanontoihin törmää mitä ihmeellisimmissä paikoissa. Niitä on kirjailtu erilaisiin kutsuihin, tauluiksi seinälle ja olenpa muutamia bongaillut jopa hääkutsuissa. Ja mikä ettei, kyllähän ne sinnekin sopivat kuin nenä päähän. Monet Pikku Myyn sanonnat ovat jääneet mieleen, mutta erityisesti ‘Voi elämän kevät’. Sitä on helppo käyttää monessa tilanteessa eikä juurikaan tarvitse moista lausahdusta selittää kenellekään. Äänenpainolla on oma merkityksensä, jolloin sen voi esittää monessa erilaisessa tarkoituksessa.

Entäpä sitten ‘Rahalla ei voi ostaa nuoruutta’ -lausahdus? Kyllä, minuun se ainakin tekee vaikutuksen, koska olen jo siinä iässä, että todellakin rahani eivät riitä nuoruuden ostamiseen eikä muutakaan keinoa ole sitä saada takaisin. Mutta olkoon, tämä ikä on juuri sopiva, koska olo on edelleen hiukan samanlainen kuin Myyllä. Muumien viisauksia on niin paljon, että mennäänkö eteenpäin?

‘Minäkin tahdon nähdä loput maailmasta’! Ja minäkin haluan nähdä sen! Ei ole yhtään liioiteltua se, että matkailu avartaa ja tuo eteen jotakin sellaista, mistä voi vain unelmoida. Kaikkihan me unelmoimme siitä, että kun pääsisi kiertämään maailman ympäri edes kerran elämässään. Eikö se aja saman asian, jos edes kerran pyörähtää itsensä ympäri? Totta puhuen, joka kerran, kun lähtee uuteen paikkaan, tuntee olevansa aina yhtä täpinöissään sekä jännittynyt.

Vakiintunut elämä Pikku Myyn sanonnoissa

Olen monesti miettinyt, kun Pikku Myyn sanonnat ovat kertoneet, että ‘vakiintunut elämä ei tarjoa mitään jännityksiä’. Mistä ihmeestä hän sen niin tarkkaan tietää? Ja tottahan se on, ei sieltä tule vastaan mitään ihmeellistä vaan elämä soljuu eteenpäin ilman mitään suurempia yllätyksiä. Siksi olenkin miettinyt asiaa tarkemmin sekä todennut, että Suomi kasinot tarjoavat sopivasti jännitystä juuri näihin hetkiin.

Pikku Myy on myös todennut, että ‘minä en jätä huomiseen mitään, minkä voin tehdä tänään’. Etpä muuten taida uskoakaan, miten tuo sanonta osuu ja uppoaa sisikuntaan. Taidan olla niitä henkilöitä, jotka mielellään jättävät mieluummin jotain huomiseksi kuin tekevät kaiken tänään loppuun. Kaikesta huolimatta uskon, että Pikku Myyn sanonta on aivan oikeassa.

Yksi suosikeistani on ehdottomasti myös se, kun ‘kaksi karamellia lasketaan kai yhdeksi, jos ne ovat takertuneet toisiinsa’. Minusta tämä on yksi parhaista, mitä Pikku Myyn sanonnat voivat ylipäätään olla! Hänhän on siinä aivan oikeassa ja siksi minäkin mielelläni etsin kaikki sellaiset karkit, jotka ovat takertuneet yhteen ja mielellään niitä saa olla yhdessä toki useampikin.

Pikku Myyn sanonnat kevytmielisyydestä

‘Jos minä löytäisin jostain tarpeeksi pienen poikaystävän, minäkin olisin kevytmielinen’. En todellakaan tiedä, miksi Tove Jansson on tämän lausahduksen antanut Pikku Myylle, mutta voin tämänkin allekirjoittaa täysin oman pienen kokoni vuoksi! Ei kai kevytmielisyydestä mitään haittaakaan ole, jos sen on myös Myykin oivaltanut? Antaa mennä silloin, kun siihen on riittävästi haluja sekä sopiva tilaisuus. Mutta silloin on oltava tarpeeksi pieni, muistathan sen?